Art & Awareness Retreat 

Express Yourself in Spain

Jalón (Xalo) ~ Is onze bestemming. Dat ligt een uurtje rijden vanaf Alicante en vanaf Valencia is anderhalf uur rijden. Met 30 minuten zit je aan het strand en vanaf de locatie kun je genieten van de groene ruige bergen. Of heerlijk op de locatie genieten van een prachtig uitzicht over de vallei.

 6 tot en met 13 oktober 2018

Verdiepen, ontdekken, ontspannen, verwonderen en genieten

Dat zijn de basisprincipes waaruit deze bijzondere Art & Awareness retreat is opgebouwd.

Ga je mee?
We vertrekken over
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Kijk op onze speciale Facebookpagina voor prachtige recente foto’s

Inclusief 7 overnachtingen met (gezamenlijk) ontbijt,  lunch voor 4 dagen, Vegetarische Tapas maaltijd als welkom en alle materialen zoals Encaustic Art gereedschappen, canvas en je schildert met hoge kwaliteit acryl verf van het merk Golden.

Afwisselend programma met:

 

Meditatie, schilderen volgens Art of Allowing principe, Encaustic Art

Verdiepende gesprekken met Encaustic Art Coach® /Art of Allowing facilitator Karina Stelloo gedurende het programma

Los van het Art & Awareness programma is er genoeg te ervaren op de locatie en in de omgeving van Jalón

  • Wandelen, er zijn korte en lange wandelingen

  • Fietsen, mountainbikes of fietsen zijn te huur

  • Zwemmen, in het zwembad bij de locatie

  • Festiviteiten, braderieën en markten rondom de leuke dorpjes in de vallei

  • Bezoeken van de sinaasappel, kersen of amandelvallei

  • Uurtje rijden naar de prachtige historische stad Alicante en anderhalf uur rijden naar Valencia

  • Vanaf de locatie kun je genieten van de groene ruige bergen

  • 30 minuten en je zit op het strand

  • Voldoende restaurants in de pittoreske dorpjes

€ 895,– p.p op basis van een gedeelde kamer * inclusief ontbijt, lunch, inclusief gebruik van alle materialen, 1 x persoonlijk gesprek van 1 uur met Karina

Je schildert volgens Art of Allowing en doet daarnaast mooie oefeningen om het proces van zelfontdekking te ondersteunen. Rode draad is daarbij het maken van intuïtieve wastekeningen. Deze tekeningen kunnen ondersteunend, verhelderend of verdiepend werken. Bij de interpretatie van de tekeningen is begeleiding. 

Dit is exclusief vliegtickets en transfer. Retourtickets zijn al te boeken voor ongeveer € 100,–
* € 150,– toeslag voor eenpersoonskamer 

Ja, ik ga mee!

Naast het genieten van een week helemaal voor jezelf in een prachtige omgeving met een zonnetje en een strelende bries kun je ook wandelen, fietsen, relaxen bij het zwembad of de omgeving verkennen. 

Wil je graag met je partner komen? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Hoe ziet de ‘Art & Awareness’ week er ongeveer uit?

Dag 1 ~ Zaterdag

Je wordt verwelkomd met een heerlijke Spaanse vegetarische tapas maaltijd, incl. wijn, bier en water. Je ontvangt informatie over de omgeving, de bezienswaardigheden en wat praktische dingen.

Dag 2 ~ Zondag

Programma* van 10.00 uur tot 16.00 uur inclusief een vegetarische lunch

Dag 3 ~ Maandag

Programma* van 10.00 uur tot 16.00 uur inclusief een vegetarische lunch

Dag 4 ~ Dinsdag

Op deze dag kunnen individuele gesprekken ingepland worden. Voor iedereen die geen gesprek heeft is deze dag vrij te besteden.

Dag 5 ~ Woensdag

Programma* van 10.00 uur tot 16.00 uur inclusief een vegetarische lunch

Dag 6 ~ Donderdag

Programma* van 10.00 uur tot 16.00 uur inclusief een vegetarische lunch

Dag 7 ~ Vrijdag

Op deze dag kunnen individuele gesprekken ingepland worden. Voor iedereen die geen gesprek heeft is deze dag vrij te besteden.

Dag 8 ~ Zaterdag

Terugreis

*  bestaat afwisselend uit Art of Allowing (schilderen), meditaties, Encaustic Art. 

Ja, ik ga mee!

Optioneel

Veel extra mogelijkheden zoals  transfer vliegveld Alicante, wijnproeverij, wandeling, stadswandeling in Valencia, volledig diner of fietsen huren?

In de directe omgeving zijn vele wandeltochten uitgezet. Er zijn wandel-kaarten beschikbaar. Jij hoeft alleen maar te kiezen, 5, 10 km of meer, zelfstandig of met een groep. Eventueel met een lunch onderweg. Ook is een wandeltocht met een gids mogelijk.

Indien gewenst halen en brengen we je naar het vliegveld van Alicante. De prijs € 40,00 retour p.p. op basis van 4 personen

Natuurlijk is het ook mogelijk om een auto te huren (zie www.holidaycars.com of www.rentacarginer.com ) Dit zijn betrouwbare adressen , betaalbaar en je staat na afloop niet voor verrassingen (wat bij andere autoverhuurders nog wel eens het geval is). Ik adviseer te onderhandelen omtrent de prijs. Ze spreken er redelijk Engels. Ook vanuit Nederland is het prima te regelen.

Samen met Sacha, gediplomeerd vinoloog van de Wijnacademie, kan je een mooie selectie van wijnen proeven. De kenmerken van de druiven kunnen worden besproken en natuurlijk mag je het wel of niet lekker vinden. Dat is uiteindelijk het enige wat telt.  (minimaal 6 personen) € 15/25 incl. kleine hapjes.

Leer de lekkerste Tapas maken

In de Jálon-vallei ligt Peña Roja. Deze berg heeft bijna 30 licht voorbewerkte klimwanden in  een oplopende moeilijkheidsgraad. Vanuit Canada, Frankrijk, NL, UK en ook andere landen komen ze speciaal voor deze klimwand naar Llíber en bivakkeren er met veel plezier in deze oase van rust. Om te kunnen klimmen moet je zelf voor klimuitrusting zorgen.
In de nabije omgeving zijn meerdere klimwanden w.o in het nabijgelegen Alcalali.

De Nederlandstalige begeleiding neemt u mee met de trein naar Valencia! Zij kent de stad als geen ander en laat je alle moois zien die deze stad te bieden heeft.

Prijs en minimale deelname op aanvraag

Je kunt natuurlijk aan het zwembad blijven liggen, maar natuurlijk kan je ook naar een van de heerlijke stranden van Calpe, Moraira, Gandiá of Dénia.

Deze vallei is het fietsgebied bij uitstek, in alle seizoenen. Heuvels en bergen liggen klaar om bedwongen te worden met mountainbike of racefiets. Prachtige uitgezette routes door de vallei of langs de kust.

Wil je en fiets huren, dat kan! Wij regelen een mountainbike of racefiets, ook elektrische fietsen behoort tot de mogelijkheid. De prijs zijn plm. € 15/20,00 per fiets per dag.

Heerlijk de omgeving en dorpjes verkennen in de prachtige natuur. Een picknickmandje mee (op aanvraag bij de gastvrouw) en genieten!

De Middellandse Zee is blauw, zo blauw. Dat betekent ook dat het dierenrijk in de zee goed te zien is. Met een snorkel kan je al veel verschillende vissen zien. Heb je je PADI al dan kan je aanmonsteren in Moraira. Meld je bij Jim. Of wil je met duikflessen leren omgaan, volg dan een PADI cursus tijdens je vakantie.

Ja, ik ga mee!