Jaar 2

Een verdiepingsjaar: van Encaustic Art Coach® naar Encaustic & Art Coach®

Ontdek hoe bijzonder het is om de technieken uit het eerste jaar als basis te gebruiken voor verdieping. Ervaar de combinatie van Encaustic Art, Intuïtief schilderen en andere creatieve werkvormen.

‘Werkelijk vertragen brengt je naar dieper liggende oorzaken’

De wastekeningen kunnen in fracties van seconden worden gemaakt en geven snel weer waar een blokkade of aandachtspunt zit.
In dit 2e jaar ga je ontdekken dat de wereld van magie nog groter is dan je wellicht al dacht.

Encaustic Art ~ Coachtechnieken ~ Intuïtief Schilderen

Een intuïtieve wastekening geef informatie ~ het intuïtieve  schilderij brengt transformatie

 

De kunst van het toestaan

✓ Zonder schildertechniek toch een waardevol schilderij maken. Het gaat dan niet om het resultaat maar om het proces. Dat proces kan kort zijn maar ook maanden duren. Elke keer opnieuw word je in emotie aangesproken.

✓ Geen vooropgezet plan. Spelenderwijs ont-dekken.

✓ Met je innerlijke stroom mee leren gaan.

Een jaar waarin je werkelijk contact gaat maken. Contact met de energie van de niet zichtbare werelden. Je ontvangt boodschappen die een transformatieproces op gang brengen. Een proces waarin je werkelijk wordt uitgenodigd om te verdiepen. Wanneer je ervaart hoe intens waardevol dit proces is dan kun je dat ook doorgeven aan een cliënt.

Alleen, maar toch samen met een mooie groep gelijkgestemden die, net als jij,  het eerste opleidingsjaar hebben gedaan.

Lees hieronder ervaringen van de vrouwen die je voorgegaan zijn

De “lessen” in het tweede jaar waren heerlijk om bij te wonen. Mede door de zes vrouwen in deze groep inclusief Karina, is het voor mij een waardevol jaar geweest. Door het vertrouwen dat ik heb gekregen in de groep, heb ik veel van mezelf bloot mogen en kunnen geven. Het luisteren naar de levenslessen van de anderen helpt het helen. Met elkaar hebben we een deel van onze littekens kunnen helen door anders naar een situatie te kijken. We zijn niet perfect en gelukkig hoeven we niet perfect te zijn! Het leven is een kunst, soms is het een hele kunst om te leven. Als we toestaan onszelf te omarmen met alles wat er is, daar mee kunnen zijn, wordt alles lichter. Ik ben dankbaar dat ik deel uit mocht maken van deze groep. Dank je wel Karina voor je liefdevolle begeleiding waar nodig. Ik zal dit jaar gaan missen, vooral de vrouwen uit deze groep missen, en de wijsheid die ik heb opgedaan meenemen in mijn verdere ontwikkeling.

Liefs, Dity van Massagepraktijk Dity Groenwold-Harms

Wat een goede zet van mezelf om jaar 2 te gaan doen met “The Art of Allowing” ofwel “De kunst van het toelaten. Het leek me een mooie verdieping na jaar 1, maar dat het zo bijzonder zou worden had ik niet gedacht. De diepte in met verf, en op die manier contact maken met mezelf, mijn gevoel en innerlijk weten. Niet altijd even gemakkelijk maar wat een mooie reizen heb ik gemaakt. 3 Canvas ladies (schilderijen) verder kijk ik terug op een jaar vol verbinding met elkaar, waarbij openheid centraal stond. Waar we hebben gedeeld, gelachen, gezongen en gehuild. Wat voelde het goed met elkaar en wat ga ik de maandelijkse bijeenkomsten missen.

De mooie combinatie van het langzame schilderproces met het snellere Encaustic Art dat tussendoor voor extra inzichten zorgde. Onder de bezielende begeleiding van Karina daar waar nodig. Die er precies op het goede moment voor je is en dan de goede vragen weet te stellen, zo dat het weer kan gaan stromen… letterlijk en figuurlijk 😉.

Dankjewel Karina voor dit geweldig mooie jaar waarin er voor mij weer veel kwartjes zijn gevallen. Ik heb mogen ervaren dat er nog veel meer in mezelf verscholen zit dan ik had gedacht en ik heb er een nieuwe passie bij gekregen. Enthousiast om hiermee aan de slag te gaan en super blij met de & tussen Encaustic Art.

Dikke knuf

Gerie  ~ Praktijk Bij jezelf ~

Hieronder hoe het verhaal van Eleyna ontstaan

Een wit doek

Blauwe kleuren

Boodschappen die tijdens het schilderen binnenkomen zijn:

Elena ~ Uitrusten ~ Spelen ~ Magie toelaten

Een paar maanden later roept het doek. Het vraagt om transformatie. Het heldere blauw verandert in bruin en turquoise. De jurk met amulet verandert in een naakt lichaam. De uitnodiging is: Ga naar binnen, geef jezelf bloot. Op dat moment verschijnt het hoofdje van de baby die over haar schouder mee kijkt.
Een schok ~ terug in de tijd ~ de baby wil erkend worden.

Er volgen twee maanden van reflectie op een gebeurtenis uit het verleden.

Op een dag roept ze: ‘Vandaag gaan we spelen. Samen spelen. Er volgt een vreugdevolle dans om het schilderij. Bloemen die uit de lucht vallen. Ze heeft zich gemanifesteerd.

Een paar maanden later volgt de wastekening die in een speelse bui wordt gemaakt. Ogenschijnlijk heeft de wastekening niets met het schilderij te maken. Tot het moment dat ze zegt: Mijn naam is niet Elena maar Eleyna. Daarna volgt haar verhaal…..

Lees Eleyna’s boodschap hier

Ik meld me aan voor Encaustic & Art Coach® jaar 2

Hieronder het transformatieproces van een Intuïtief schilderij

Ja, ik meld me aan en word Encaustic & Art Coach®

Praktisch

Er zijn 11 lesdagen.

 • De lestijden zijn van 10.00 tot 16.30 uur.
 • De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers, een kleine groep met veel persoonlijke aandacht.
 • Je kunt op Facebook deelnemen aan een besloten groep.
 • We werken met een hoge kwaliteit acrylverf van het merk Golden.
 • Je rondt het jaar af met een eindopdracht
 • Na afloop van dit jaar ontvang je een certificaat. (daarvoor moet je minimaal 10 lessen hebben gevolgd)
 • Tijdens de lesdagen kun je genieten van een overheerlijke biologische lunch die verzorgd wordt door Biologische pluktuin De Kruudhof.
 • De lunch bestaat uit een soep, salade en steeds weer nieuwe verrassingen uit de tuin. Kosten € 10,- contant af te rekenen met de Kruudhof.

 Investering: € 1880,– excl. BTW

Extra’s

 • Persoonlijke begeleiding. Telefonisch en via Skype
 • 10 % korting op persoonlijke consulten tijdens de opleiding
 • Na behalen van het certificaat en gebleken geschiktheid een vermelding als Encaustic & Art Coach® op onze site
 • Intervisiedagen
 • Na behalen van het certificaat en gebleken geschiktheid mag gebruik gemaakt worden van het ‘Encaustic & Art Coach®’ embleem op je site*

Betaalopties

 • Bij betaling ineens ontvang  je een korting ter waarde van € 75,–. Je investering is dan € 1.818,02 excl. BTW ( € 2.199,80 incl. BTW)
 • Betaling in 2 termijnen is kosteloos. Je investering is dan € 1.880,– excl. BTW (€ 2.274,80 incl. BTW)
 • Betaling in 4 termijnen is ook mogelijk. Er komen dan 5% administratiekosten bij. Je investering wordt € 1.974,– excl. BTW (€ 2.388,54 incl. BTW)

Toelating

Dit 2e jaar is een verdieping van de opleiding Encaustic Art Coach en is alleen voor cursisten die het eerste jaar helemaal hebben afgemaakt. In sommige gevallen kunnen beide opleidingsjaren tegelijk gedaan worden. Wil je daar meer over weten, neem dan contact op.

Bij aanmelding vragen we je een aanbetaling van € 200,– over te maken. Nadat dit bedrag is ontvangen is je aanmelding definitief.

* verplicht om jaarlijks minimaal 1 intervisiedag te volgen

Ja, ik meld me aan en word Encaustic & Art Coach®