Opleiding Encaustic & Art Coach® voor professionals

Art & Awareness 

Intuïtief coachen met Encaustic & Art

Een verdieping van je huidige activiteiten

WERK JE:

Als coach/therapeut/spiritueel begeleider

ZOEK JE:

Een holistische creatieve opleiding

WIL JE:

Jouw unieke kwaliteit verder uitdiepen

Je praktijk uitbreiden met 2 prachtige creatieve intuïtieve werkvormen

DURF JE:

Te onderzoeken, te reflecteren, te ervaren en waar te nemen

Plan een gratis informatie gesprek in

Dan is dit de opleiding die je zoekt

Deze opleiding begint over:
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

WAT BRENGT HET JE:

Verdieping

Transformatie

Balans

Contact met je Essentie

Ontdekken van nog meer unieke kwaliteiten

WAT IS ER NODIG:

Dat je al een eigen praktijk hebt of dat je werk bestaat uit het begeleiden van mensen

Open staan om te ontvangen

Het verlangen om dieper te onderzoeken

Plezier hebben in creativiteit

WAT KUN JE VERWACHTEN:

Het is een holistische opleiding waar contemplatie, rust en respect voor ~ Al dat Is ~ de basis is

We behandelen een verdiepende vorm van begeleiden via de informatie uit intuïtieve wastekeningen 

Van daaruit leer je anderen te begeleiden via het Art of Allowing schilderproces

Er is een rode draad als basis maar alle lessen zijn afgestemd op het specifieke moment

We volgen een natuurlijke flow

We werken van binnen naar buiten en van buiten naar binnen

Klank en Beweging gaan met je mee

Als bonus krijg je dit jaar:

Natuurcoaching en BodyDrumRelease in combinatie met Encaustic & Art

Plan een gratis informatie gesprek in

Wat is er uniek aan een Encaustic & Art Coach® die bij Close2Nature deze opleiding heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond?

Een Encaustic & Art Coach®, door Close2Nature opgeleid, is een coach die respect heeft voor de Aarde en alles wat er op leeft. Deze coach kijkt naar het werk op een holistische wijze, volgt het Weten van het Hart, neemt spiritualiteit als vanzelf-sprekend mee en zet dat op een gegronde wijze in de praktijk. Daarbij altijd denkend aan de woorden:‘Do I practice what I preach“?
Een coach die ontwikkeling, bewustwording en eigen~wijsheid serieus neemt

Dit embleem mag uitgedragen worden na instemming van Close2Nature.

coaches in nederland

Na afronding van de opleiding maak je deel uit van een mooie groep Encaustic & Art Coaches®

Op een prachtige locatie
In het buitengebied van Didam

Wat zeggen cursisten van verschillende opleidingen bij Centrum Close2Nature:

Karina haar kracht is dat ze je begeleid op je pad naar jezelf en naar je eigen authenticiteit. Op haar eigen mooie integere manier. Fijn vind ik ook dat het een opleiding is met veel praktische oefeningen en dat er ruimte is voor de dingen die zich in het moment aandienen. Het heeft er bij mij mede toe geleid dat ik de grote beslissing heb genomen om afscheid te nemen van mijn honden en katten trimsalon en ik gekozen heb voor een nieuw pad. Een Praktijk voor Coachen met Encaustic en meer ~ Gerie Mulder ~ Praktijk Bij Jezelf

Kort gezegd, dit was de beste investering in mezelf, die ik deed!!

Dankbaar dat ik vijf jaar geleden Karina heb ontmoet via een persoonlijk coachconsult tijdens een beurs. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel geleerd van deze bijzondere, liefdevolle en passievolle vrouw. Coachen met Encaustic Art® is een rode draad in mijn leven geworden en door de verschillende online-trainingen, workshops en opleidingen die ik heb gevolgd bij Centrum Close2Nature hebben mij zowel op persoonlijk als zakelijk vlak ontzettend veel groei gebracht. Alles wat ik zocht was al in mij, alles wat ik in een ander zag was ook aanwezig in mij, alles wat mij raakte ben ik aangegaan, vanuit mijn hoofd naar mijn hart en door de unieke, integere en liefdevolle manier van lesgeven van Karina heb ik dit allemaal weer her-ontdekt, voel ik de connectie weer met mezelf, voel ik mijn licht weer stralen en mag ik er helemaal Zijn wie ik ben. Ik heb enorme stappen van groei gezet en kijk ernaar uit om jaar 2 Encaustic & Art Coach® bij haar te gaan volgen. Ik voel me bij centrum close2nature, bij Karina & Henri thuis, mezelf in een veilige, warme en liefdevolle bedding.

De manier van les geven, hoe zij in het leven staat en hoe Karina persoonlijk is inspireert mij en voelt heel fijn. Steeds meer verweef ik deze prachtige werkvorm en coachtool in mijn werk om zo ook andere mensen te coachen

Ik ben zo dankbaar dat Karina om mijn pad is gekomen en dat ik de stap heb genomen om de jaaropleiding te gaan volgen. Dit is echt een geschenk aan mezelf.

Ik zit midden in de opleiding en ik ervaar alles wat Karina zegt ! Het is een verrijking voor jezelf, je eigen zoektocht naar binnen maar ook zo bijzonder om anderen een stukje op weg te mogen helpen in hun zoektocht d.m.v de wastekeningen! Ik heb hem nog niet afgerond maar hij heeft mij al zoveel gebracht! 

Update juli 2018:

Ik kwam in contact met encaustic art en werd erdoor geraakt en het liet me niet meer los. Ontdekte de online cursussen met encaustic bij Karina en ben die gaan volgen. Wat gebeurde er veel met en bij me. Ik voelde dat ik meer verdieping wilde en anderen ook wilde gaan laten kennismaken met intuïtief met encaustic. Na overleg met Karina begonnen met de jaaropleiding “encaustic art coach”. Deze heb ik net voltooid! WoW wat een mooi en intens jaar was dit. Karina heeft mij begeleid in de processen die ik doorliep tijdens dit jaar. Dit deed zij met veel passie, liefde , warmte en integriteit en openheid . Maar soms ook door me “streng “ toe te spreken om me op dit manier over de streep te trekken en dingen bij mezelf te ontdekken die ik anders niet had durven toestaan en geloven! Ze voelde wanneer ik dat even nodig had. Ben nu bezig met opleidingsjaar 2 “Encaustic & art coach”! Nog meer de verdieping in en ook hier heb ik heel veel aan de duidelijke manier van begeleiden van Karina! Ze weet altijd exact wat je nodig hebt en geeft je dan op dat moment al haar aandacht . Ik ben heel dankbaar dat ik close2nature heb ontdekt . Het heeft me dichter bij mezelf gebracht en dingen bij mezelf laten ontdekken waarvan ik niet wist dat ik ze in me had! Karina dankjewel!

Je bent ook op afstand zo’n steun geweest ! Juist jouw ‘zonder oordeel en toch ook bij jezelf blijven’ is als een leidraad in mijn systeem aanwezig geweest. Niet altijd makkelijk, en soms vroeg ik me af hoe je dat in vredesnaam altijd voor elkaar krijgt, maar ik kwam altijd weer terug op dat punt en dat het me toch weer lukte. Puur kijken, dat is wat ik van jou heb geleerd. Met jou als voorbeeld, en dat was een fijne basis om op terug te pakken wanneer ik even niet meer wist hoe ik iets op of aan moest pakken ~ Gerlinde 

Stralend mijn  eigen plek innemen is de mooiste zin die ik uit het opleidingsjaar heb meegenomen. Ik neem stralend mijn eigen plek in en dat voelt heerlijk! Ik heb 2 ontzettend fijne en leerzame jaren bij Karina beleefd, te weten Encaustic Art Coach® en daarna het 2e verdiepingsjaar, Encaustic & Art coach®. Tijdens beide opleidingsjaren heeft Karina mijn eigenheid laten zijn en groeien. Door gerichte vragen te stellen en mij volledig in mijn waarde en eigenheid te laten, ben ik nu de Encaustic & Art Coach® die ik wil zijn! De woorden open, eerlijk en integer zijn zeker op Karina van toepassing. Een prachtige ontdekkingsreis met vele mooie leermomenten en ervaringen heb ik deze 2 jaren beleefd! Dankjewel Karina! Ellis van Praktijk Belllis

Zo geweldig …… Wat een passie voor dat wat je neerzet .. ik geniet met volle teugen van de jaaropleiding die ik na de basistraining ben gaan volgen.
We gaan hem in januari 2018 afronden, en ga direct door met jaar 2 Art of Allowing .
Ik kan met heel mijn hart roepen ja 5 sterren voor Centrum Close2Nature ~ Els Vlendré van Buiten Natuurlijk Creatief

De kracht van Centrum Close2Nature ligt in het feit dat Karina en Henri beiden de wijsheid van hun hart volgen. Laten ontstaan op wat zich aandient in het moment. Vanuit passie en de verbinding met de natuur hun centrum steeds verder vorm gevend. Diepe buiging voor jullie twee! Adriana v/d Water van Praktijk onder de moerbeiboom

Januari 2016:
Door de basistraining coachen met Encaustic en vandaag de Levenspadanalyse heeft Karina mij weer nieuwe inzichten gebracht die ik verder uit mag werken. Karina dank je voor jou warme, eerlijke, betrokken en integere begeleiding. Het helpt mij verder naar een #StralendenVrij leven

8-5-2017
Inmiddels is er heel veel gebeurd. En mijn reis bij Close2Nature gaat verder. Ik volg nu jaar 1 en 2 bij Karina. 
Karina is een warme, betrokken vrouw, die veel respect heeft voor ieder individueel proces. Open, eerlijk en integer is haar boodschap en dat straalt zij in alles uit. Dankbaar dat jij een stuk meeloopt op mijn pad. Wat gebeurt er veel met mij.

15 Januari 2018
Mijn reis ging verder. Jaar 1 en 2 afgerond en ik mag mezelf Encaustic & Art Coach noemen® Wat was het een intensief jaar. Beide jaren hebben mij veel gebracht. Zowel op persoonlijk vlak als voor mijn bedrijf.

Dit stukje gaat over Jaar 2:

Jaar 2 ~ De kunst van het Toelaten, The Art of Allowing is moeilijk in woorden te vatten, het gaat verder dan dat.
Het was en is voor mij zeer diepgaand, transformerend, helend, pijnlijk, gelukzalig, confronterend..

Het toelaten van alles wat er is.
Mezelf in de ogen kijken.
Soms wegkijken, maar altijd weer terug om het aan te gaan.
Oprecht. Open. Echt.
Mezelf bevrijden van zwaarte, pijn en verdriet.
Tranen van ontroering.
Tranen van weemoed.
Tranen van herkenning.
Mezelf helen en liefhebben. Voelen van wat mijn intuïtie mij laat zien.
Wat mag ontstaan op het doek vertelt mijn verhaal, mijn unieke reis. 
Met vele kanten, net als de vrouw die ik ben. Veelzijdig. 
Een verhaal met vele hoofdstukken ontstaan vanuit stilte op het doek. Mezelf ontmoeten op een diepere laag.
Alles is er naast elkaar en door elkaar. 
Mijn rust en onrust
Mijn geduld en ongeduld
Mijn kracht en onzekerheid
Mijn zelfliefde en respect groeit. Door de wilde danseres, de moeder Maria Sophia, de Adelaar, de Lotus, de wijze vrouwen in mij, Valentina, de zwanen, De vuurvrouw, de feniks….mijn verhalen op doek.
Er wordt mij ingefluisterd; Wees echt, wees niet bang, ga maar. 

 

Dit alles is meer dan zomaar een cadeau, het is voor mij een kostbaar geschenk wat ik verder uit mag pakken. 
Alles onder jouw zachte, liefdevolle, inspirerende begeleiding Karina. 
Ik weet dat ik het zelf aan mag gaan. Maar door jouw aanwezigheid kreeg ik net dat duwtje. Voelde ik jouw begrip. Soms pijnlijk, soms zacht, soms zwijgend. Of je zei alleen maar; “Interessant” of “ Ben er maar mee..” 
Altijd eerlijk. Respectvol. Altijd met de bedoeling om mij verder te brengen in mijn proces. Ik ben jou heel dankbaar en weet dat deze werkwijze mij persoonlijk, maar ook anderen veel kan brengen. Ga door met jouw mooie werk. Deze manier van werken heeft mijn hart geraakt, net als jij, zoals je bent. Open eerlijk en integer. Dankjewel Karina je hebt een speciaal plekje in mijn Hart xxxx Marieke

Wat zijn de toelatingseisen:

 • Je werkt al als coach/therapeut/(spiritueel) begeleider werkt

         Doe je dat nog niet maar zou je dat graag willen? Kijk dan op deze pagina

 • HBO werk/denk niveau

 • Je bent bereid om alles te onderzoeken

Praktisch:

➢  De lesdagen zijn praktijkgericht zodat je vol vertrouwen al deze ervaringen in kunt zetten tijdens je werk

➢  De lestijden zijn van 10.00 uur tot 16.30 uur.

➢  De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers, een kleine groep met veel persoonlijke aandacht.

➢  Je kunt op Facebook deelnemen aan een besloten groep en regelmatig is er een online meeting tussendoor waar je bij aanwezig kunt zijn.

➢  Na afloop van dit jaar ontvang je een certificaat. (voorwaarden is dat je 10 lesdagen hebt gevolgd en de eindopdracht hebt gedaan)

Locatie

Bij Atelier Bij Jez11

Holthuizerstraat 11

Didam

Je investering is  € 2395,00 excl. BTW. (Kan ook in maandelijkse termijnen. Kijk hieronder voor de mogelijkheden)

Inclusief:

  • 11 opleidingsdagen inclusief koffie/thee en heerlijke tussendoortjes uit de Achterhoek

  • Toegang tot Online lessen.

  • Certificaat na deelname (mits je minimaal 10 lesdagen hebt gevolgd en de eindopdracht ter afronding hebt gedaan)

  • Gehele jaar door persoonlijke begeleiding d.m.v. live ondersteuning via een besloten Facebookgroep

  • 2 voortgangsgesprekken gedurende het cursusjaar. 1 na les 4 en 1 na les 8

Zelf aan te schaffen:

Lunch: Biologische vegetarische soep en salade

 

Betaalopties

 • Bij betaling ineens ontvang  je een korting ter waarde van € 75,–. Je investering is dan 2330,57 excl. BTW ( € 2820,– incl. BTW)

 • Betaling in 2 termijnen is kosteloos. Je investering is dan € 2392,56 excl. BTW (€ 2895,00 incl. BTW)

 • Betaling in 12 termijnen is ook mogelijk. Er komen dan 5% administratiekosten bij. Je investering wordt € 2512,18 excl. BTW (€ 3039,75 incl. BTW) Na aftrek van de aanbetaling blijft er € 2839,75 over. Vervolgens 12 termijnen van € 236,65 incl. BTW. Het cursusgeld moet 1 maand voor de afronding van de opleiding volledig zijn voldaan.

Aanmelding

Na ontvangst van je mail maken we een telefonische afspraak. We bespreken dan  je doelen en verwachtingen voor het studiejaar en je hoort gelijk of je je definitief kan aanmelden. 

Je plek is dan vervolgens gereserveerd nadat je de aanbetaling hebt gedaan waarvoor je een link ontvangt.

Voel je een duidelijk JÁ tijdens het lezen van deze pagina? Vraag dan hier het intake gesprek aan 

Twijfel je? Slaap er dan nog een nachtje over of maak een telefonische afspraak zodat we samen kunnen kijken of deze opleiding bij je past. 

Plan een gratis intake gesprek in

Trainer: Karina Stelloo, grondlegger van het concept intuïtief coachen met Encaustic & Art® en Facilitator van ‘Art of Allowing‘.

Lesrooster 2020/2021

Dag 1 ~  11-09-20

Dag 2 ~  09-10-20

Dag 3 ~  06-11-20

Dag 4 ~  11-12-20

Dag 5 ~  08-01-21

Dag 6 ~  12-02-21

Dag 7 ~  12-03-21

Dag 8 ~  09-04-21

Dag 9 ~  07-05-21

Dag 10 ~ 11-06-21

Dag 11 ~ 09-07-21