Nakreativ Goddess

Ik herinner mij de eerste dag van haar ontstaan als de dag van gisteren. Het was op een vroege zondagmorgen. Ik hoor het vrolijke geluid van de merel. Het was niet de makkelijkste periode in mijn leven. Lichamelijk ging ik al een aantal maanden door een rollercoaster. Herstellende van Lyme en een Frozen Shoulder gedurende dat proces. Nauwelijks bewegingsvrijheid. Twee maanden voordat er Lyme geconstateerd werd begon ik met intuïtief schilderen. Ik volgde een cursus over de kunst van het toelaten. Mijn wastekeningen waren een representatie van de kunst van het toelaten maar op deze wijze schilderen was nieuw voor me. Dat proces gaat trager en is intenser. Hetzelfde overweldigende gevoel zoals ik jaren geleden bij het maken van de wastekeningen al had ervaren.

Een hoge golf die bijna doorrolt en niet meer lijkt te stoppen

Bijna koortsachtig en overweldigend waren mijn eerste intense ervaringen met het intuïtieve schilderen. Wat een inzichten. Wat een boodschappen, wat een euforie en wat een verdriet. Ik voel het als een verdieping van mijn Zijn. Vond het op sommige momenten belastend maar de euforie won het. Ik verwachtte dat mijn lichamelijke proces vertragend zou zijn maar niets was minder waar. Juist door stil te staan ontwaakte er een nieuwe stroom in mij. Er zijn dagen geweest dat ik zo nodig moest schilderen van mijzelf dat ik alleen nog op mijn knieën voor het schilderij een paar streken kon zetten. Emoties kwamen als een hoge golf, die bijna doorrolt en niet meer lijkt te stoppen, aan me voorbij. Intens met mezelf Zijn.

De roep van de merel zet het proces in gang

Die ochtend, toen de merel me riep, voelde ik dat het tijd was om de nieuwe opdracht te gaan doen. Mijn gedrevenheid was koortsachtig waardoor ik vergat hoe de opdracht precies gedaan moest worden. Hoe geef je jezelf bloot? Hoe geef je je aan jezelf bloot? Door werkelijk contact met het doek te maken. Lijfelijk contact. En zo ontstond ze op die vroege zondagmorgen. Vanaf dat moment heeft ze me maanden bezig gehouden. Spoorde ze me aan om dieper te gaan en om te blijven onderzoeken. Het woord zegt het al…Onder….zoeken. Dieper zoeken naar onderliggende antwoorden.

‘Je durft het toch niet’ hoorde ik haar zeggen

De kleuren werden intens en vrolijk. Een super creatieve uitspatting. Om maar niet te spreken over de vermakelijke blik in haar ogen. ‘Je durft het toch niet’ hoorde ik haar zeggen. Ze bleef me uitdagen en ik bracht heel wat uurtjes bij haar door. Ze spoorde me aan om mijn blik te verruimen. Om verder te kijken dan de boodschappen uit de wastekeningen. ‘Nog verder?’ dacht ik dan. ‘Is dit niet intens genoeg?’ Maar ik wist dat het waar was. Ik mocht nog dieper, nog meer naar de kern. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik, gedurende mijn leven, onderzoek. Ik neem niets voor waarheid aan. Aan alles zitten meerdere kanten. Dat maakt mijn werk en het leven ook zo leuk. Niets is waar en alles is waar. Prachtige consulten herinner ik me met medereizigers. Vrouwen die ook onderzoeken.

The Naked Creative Goddess

Tijdens het ontstaan van de ‘Naked…Creative Goddess voelde ik dat zij mij was. Althans dat is wat ze me liet zien. Door me bloot te geven aan het doek liet ze me zien wat ik al die jaren had onderdrukt. De wastekeningen hebben de creatieve vlam in mij ontstoken en het intuïtieve schilderen zette mij nog meer in vuur en vlam. Ongekende diepe bronnen boor ik aan. Juist door me creatief te uiten kom ik bij die diepere lagen, kom ik bij dat waardoor ik me bezield voel. Zen Zijn en creativiteit zullen voor mij altijd verbonden zijn. De weg, het proces heeft de schoonheid.
Laat je door dit korte filmpje meenemen.

Meet the Nakreative Goddess. She wants you to play!