close2nature

Karina is de bezielende kracht achter ‘Close 2 Nature’. In 2011 is zij alleen gestart. Gediplomeerd Lifecoach, en bedenker van het concept ‘Intuïtief Coachen met Encaustic Art®‘. Zij ontwikkelde de 2-jarige opleiding ‘Encaustic & Art Coach®’ en creëert steeds weer nieuwe online cursussen om cursisten kennis te laten maken met hun eigen natuur.

Toen Close2Nature in 2014 heel snel groeide is Henri naast zijn vaste baan als Record Manager in de avonduren mee gaan werken. Inmiddels werkt hij fulltime, meestal achter de schermen, mee. Hij is vaak het eerste contact bij nieuwe aanvragen en zorgt ervoor dat elke cursist de cursussen of opleiding kan volgen. Daarnaast maakt hij alle video’s en bewerkt ze voordat ze online komen. Samen wonen en werken ze aan Close2Nature. Eerst jarenlang vanuit Nederland en nu vanaf hun droomplek in Noord-Portugal waar ze hun land de naam ‘Quinta Estrela Amarela’ hebben gegeven.
Een geweldige plek in de natuur waar ze samen Art & Awareness Retraites organiseren. 

Samen zijn zij Close2Nature

Karina

Karina Stelloo

Grondlegger van Close2Nature
Encaustic & Art Coach®
Trainer, Spiritueel begeleider,
Facilitator Art of Allowing

Moeder van 3 prachtige volwassen kinderen, een schoonzoon en een wonder van een kleindochter.

Het leven zelf inspireert me

De ervaringen die ik mag opdoen. Het niet oordelend, delend, ontledend door het leven gaan. In kleine dingen de synchroniciteit zien en voelen. Ik durf nu nog dieper te kijken, dieper naar mijzelf en ook naar de ander.

Ik kan mij uren verliezen in het uitpluizen van levensvragen. Van jongs af aan hebben mensen, zingeving en de natuur mij geboeid. Tijdens mijn jeugd heb ik een aantal jaren in Zuid-Afrika gewoond wat mijn leven heeft verrijkt in vele opzichten. Mijn leven is geen zacht kabbelend beekje geweest en ik geloof er absoluut in dat ik alles wat ik heb ervaren ook wilde ervaren. Het heeft me doen beseffen hoe waardevol het leven is. Hoe uniek en mooi. Hoe destructief soms ook. En alles mag er zijn.
Ik geniet van dit theater dat leven heet.

Ik kies ervoor om in deze realiteit, een pad te bewandelen van inzicht en integer handelen.

Ik word blij van inspireren en verbinden. Verbinding met mezelf, de mensen om mij heen en met de natuur. Door mijn eigen ervaringen kan ik de ander nog beter begeleiden. Begeleiden om de verbinding weer te voelen met zichzelf, met de mensen om hen heen en met de natuur.

Encaustic Art en Art of Allowing spelen een grote rol in mijn werk

Het zijn dragers van prachtige processen. Inmiddels kan ik veel verhalen vertellen over het effect van een intuïtieve wastekening of schilderij. Ik heb een techniek ontwikkeld waardoor er op een supersnelle manier inzichten kunnen worden verkregen. De afgelopen jaren heb ik veel, voornamelijk vrouwen, begeleid naar verandering en nieuwe Encaustic & Art Coaches® opgeleid.

De intuïtieve wastekeningen geven snel informatie en Art of Allowing verdiept dat proces naar transformatie. Na het schilderen volgens dat principe kan niets meer blijven zoals het was.

Kijk ook voor meer informatie voor mijn persoonlijke site
www.karinastelloo.nl

Henri Achterkamp

Supportmedewerker bij Close2Nature

Al sinds 2014 werk ik “achter de schermen” mee aan Close2Nature.  Ondersteuning bieden in welke vorm dan ook is een kwaliteit van mij die als een rode draad door mijn leven loopt. In de diverse kantoorbanen die ik in mijn leven gehad heb, kwam dat ondersteunen elke dag weer voor. Als Recordmanager en als functioneel beheerder werkte ik elke dag met mensen, om ze te helpen met het werken met computersystemen.

In die tijd dat ik in de avonduren meewerkte ontdekte ik dat ik het ook erg leuk vind om video’s te maken en te monteren. Daarnaast onderzoek ik graag nieuwe technieken en tools. En natuurlijk bekijk ik dan of dat dan nuttig kan zijn voor Close2Nature. Zo heb ik heel veel bijgeleerd, ook qua website-onderhoud.

Het contact met mensen is natuurlijk een wezenskenmerk van Close2Nature. En dat is toevallig ook één van mijn passies. Als iemand een cursus of een opleiding wil gaan volgen, dan verloopt het eerste contact (vrijwel altijd) via mij. Zijn er vragen van technische aard binnen de leeromgeving, dan help ik diegene natuurlijk graag verder.

Sinds we hier op onze droomplek in Noord-Portugal wonen, voel ik me nog meer verbonden met de natuur en ontdek ik ook nog steeds nieuwe aspecten van mijn eigen natuur.
Ik kom zogezegd steeds meer ‘thuis’.

Karina: “Vaak ontvang ik allerlei aanreikingen tijdens het maken van een wastekening of tijdens het schilderen. De eerste keer dat ik de woorden opschreef was bij de tekening van Eleyna.
De boodschap is niet alleen voor mij maar ook voor iedereen die dit leest.
Klik op de afbeelding hieronder om naar die tekst te gaan.”