Intuïtief creëren met Encaustic Art en

schilderen volgens Art of Allowing

Intuïtief creëren met Encaustic Art

52 In Lak'ech Ala K'in

Intuïtief wastekenen (Encaustic Art) is een mooie manier om je te laten informeren. Wij werken inmiddels met de 100% natuurlijke niet-toxische waskrijtjes van Crayon Rocks. Ze zijn gemaakt van soya en natuurlijke pigmenten.

In tegenstelling tot de meeste krijtjes, die worden gemaakt van aardolie, worden Crayon Rocks gemaakt van in de VS geteelde sojabonen en worden verwerkt tot sojawas. De was wordt gemengd met natuurlijke pigmenten voor mooie kleuren en de eveneens natuurlijke limestone geeft de krijtjes body. Daardoor krijgen we een krijtje dat makkelijk mengt en eenvoudig kleur los laat op papier. Crayon Rocks bevatten geen ftalaten en zijn niet toxisch. De was bevat geen GMO’s.

Crayon Rocks waskrijtjes zijn ontworpen door Barbara Lee, een gepensioneerde lerares die 23 jaar lang heeft gewerkt met kinderen met een motorische beperking. Barbara bedacht Crayon Rocks nadat ze was geïnspireerd door ergotherapeute Jan Olsen en haar ‘Handwriting Without Tears’ programma. Barbara had veel leerlingen die niet voldoende konden schrijven om hun examens te halen. Van Jan leerde Barbara hoe belangrijk het is voor kinderen om al vroeg in hun leerproces een sterke driepootgreep te ontwikkelen (en hoe jonger hoe beter). Handschriftvaardigheid is hiervan afhankelijk. Een eenvoudig hulpmiddel om deze vaardigheden bij jonge kinderen te ontwikkelen was niet direct beschikbaar, dus ging ze aan de slag om er een te maken. Vier jaar later had ze een heerlijk zacht sojakrijt in de perfecte vorm en maat voor jonge kinderen ontwikkeld. En wij bieden dit prachtige product nu ook aan. 

 

Crayon Rocks

Omdat we onze ‘footprint’ op deze mooie planeet zo klein mogelijk willen houden, hebben we gekozen om met Crayon Rocks te gaan werken. We willen de deelnemers van onze online activiteiten stimuleren om dat ook te doen. Daarom bieden wij de deelnemers van alle online cursussen 10 % korting op de producten van Crayon Rocks.

schildersijzer

Schilderen volgens Art of Allowing

Bij ons leer je niet zozeer technieken. Je leert om los te laten en vanuit die staat weer toe te laten. Encaustic Art geeft vaak informatie en Art of Allowing brengt transformatie. Zijn met dat wat er is en ook met dat wat er niet is. Het kan een uitdagende reis zijn. Je wilt het zo maar het wordt zo….en wat brengt dat je? Daar begeleid ik je graag in. Het zijn mooie reizen. 

 

Facilitator Art of Allowing

Karina Stelloo is een gecertificeerd Facilitator Art of Allowing

Natural Earth Paint 

Voorheen schilderden onze cursisten met het merk Golden Acrylics. Nu is het mogelijk om dat met Natural Earth Paint te doen.

Dat voelt als een hele stap voorwaarts.  Creëren zonder in contact te komen met toxische stoffen en daarnaast ook onze liefde voor de Aarde te eren.

In de online 9 maandse reis ‘Effortless, Inspired & Connected’ kun je daar kennis mee maken. 

Gebruik deze 100% natuurlijke verf in combinatie met natuurlijke Gesso van hoge kwaliteit, ecologische walnootolie (geen vergeling zoals bij lijnzaadolie), de volledig niet-giftige en natuurlijke Eco-Solve (eco-terpentine), vernis. Ook 100% natuurlijke acryl verf  (acryl medium) is mogelijk.

Dit alles opent een nieuwe deur naar volledig gifvrij schilderen. 

Natural Earth Paint olieverf

natural earth paint starter kit

Natural Earth Paint biedt natuurlijke verfpigmenten, mediums en kunstbenodigdheden.

Schilder zoals de oude meesters met deze 100% zuivere en natuurlijke verf van aarde en minerale pigmenten. Deze ecologische, natuurlijke ingrediënten maken de meest zuivere, UV-bestendige, duurzame en kleurrijke verf die momenteel beschikbaar is. Voor het beste resultaat gebruik je de zuivere walnootolie van Natural Earth Paint zelf.

Natural Earth Paint acryl medium

Om dezelfde reden, dat we met Crayon Rocks zijn gaan werken, hebben we gekozen om met Natural Earth Paint te gaan werken. We willen de deelnemers van onze online activiteiten stimuleren om dat ook te doen. Daarom bieden wij de deelnemers van de online 9 maandse reis ‘Effortless, Inspired & Connected’ 10 % korting op de producten van Natural Earth Paint.

The Art of Nature