In drukke tijden is het fijn
om er even helemaal tussenuit te zijn

Boek ‘MuSiZaYu’ voor een weekje…

of langer,

en ervaar de rust, ruimte en vrijheid.

Toen wij in 2021 op deze prachtige plek gingen wonen wisten we meteen, dat we deze plek niet alleen voor onszelf wilden houden, maar dat we dit willen delen met anderen. Al snel werd het idee geboren om zelf een houten huisje te bouwen. Dat is gelukt en dit huisje heeft de prachtige naam ‘MuSiZaYu’ gekregen. Een bijzondere naam voor een bijzondere plek. In het begin was het gemis van de kinderen groot. Op een dag vonden we een mooi stuk hout op ons land. Het leek Karina mooi om daar de naam van het gastenverblijf op te maken, om zo het gemis van de kinderen om te zetten in iets moois. De eerste 2 letters van elk kind vormen de naam ‘MuSiZaYu’
Inmiddels hebben niet alleen zij van ‘MuSiZaYu’ kunnen genieten maar ook andere gasten. Hun ervaringen kun je verder op deze pagina lezen.

Kom het zelf ervaren!

In een prachtige omgeving, uitkijkend over het dal, kun je weer helemaal voelen wie je bent. Geen ruis op de lijn, even geen prikkels van alle kanten. Alleen of met je partner is het goed toeven in ‘MuSiZaYu’. De blaffende honden in de verte, de haan vanuit het dal en af en toe een auto-geluid geven je het gevoel dat het leven veel simpeler kan. Zo kun je kiezen voor een week helemaal niets of voor het ontdekken van deze prachtige omgeving. Misschien heb je echt behoefte om alleen te zijn, om te schrijven of te schilderen of te mediteren. Noord-Portugal is adembenemend mooi met zijn terrasvormige hellingen. Wij wonen in het ‘Vinho Verde’ gebied dus vele wijngaarden in onze omgeving.
De lekkerste Vinho Verde ligt natuurlijk al bij aankomst in de koelkast in MuSiZaYu. Biologisch geproduceerd en heerlijk fris sprankelend. In het voor- en na-seizoen hebben we hier aangename temperaturen. De zomerperiode nodigt vooral uit om te luieren onder de parasol en bij het water. Genoeg mogelijkheden.
Mocht je een week in alle stilte willen schilderen, een schildersezel of tafelezel is aanwezig. In een naburig stadje is een kleine winkel om eventueel doeken en verf te kopen.

 ‘MuSiZaYu’ heeft een eigen toegangspad en -trap.
Elke trede naar beneden brengt je in contact met nog meer verwondering, uitkijkend over het prachtige dal van Vale de Bouro.

trap eigen opgang musizayu

Wat is er allemaal in ‘MuSiZaYu’ aanwezig

Om onze voetafdruk op de Aarde zo klein mogelijk te houden zijn er zoveel mogelijk ecologisch verantwoorde producten zoals  shampoo, bodywash, handzeep, toiletpapier en schoonmaakmiddelen aanwezig in ‘MuSiZaYu’.

 • Eén of tweepersoonsbed.

 • Beddengoed, hand- en theedoeken.

 • Volledig ingerichte keuken met koelkast en klein gasfornuis.

 • Airco.

 • Houtkachel.

 • Gevulde houtmand. (Elke volgende mand € 7,50)

 • Elektrische kachel.

 • Knus en compleet badkamertje.

 • Twee ruime terrassen van 5 meter bij 2 meter.

 • Comfortabele verstelbare terrasstoelen.

 • Stretcher.

 • Hangmat.

 • Wifi.

Huisdieren niet toegestaan

“The talking Oak
To the ancient spoke
But any tree
Will talk to me”

~Mary Carolyn Davies

Bekijk hieronder een impressie van ‘MuSiZaYu’.

Heb je vragen? Mail naar musizayu@close2nature.nl

Quinta Estrella Amarela has magical energy. When I first visited Karina and Henri, I felt in harmony, more aware of myself. The second time I stayed overnight in a wonderful guest house that they both lovingly built in a place with a beautiful view. Not only with the look, with the lovingly grown vegetables and maintained soil, but also with the interior, I felt at home from the first moment. I could light incense sticks, start a fire in the fireplace, or prepare something to eat. Everything was available to me and I felt really welcome here. I was just thinking about what I want next in life, what is my mission. From the bed I saw a beautiful view of the valley, but also the sign live your life with the highest excitement. Even this motto describes this entire beautiful space, where both create with the greatest determination and love. Nothing just like that, everything in full. I also had a session with Karina through encaustic art and encaustic cards during my stay. It also gave me exactly what I needed at that moment. I believe that in a week in this place full of harmony, living nature and peace, one will forget everyday worries and connect more with oneself. Karina and Henri, I wish you lots of energy, love and inspiration and look forward to the next meeting.

Lucie, CzechRepublic 

Lucie

Joris, augustus 2022

Hier zijn en even niets hoeven is precies wat ik nodig had. Met een kopje koffie voor me uitstaren. Mediteren op de rots en een zachte bries die over mijn gezicht waait.

“Laten komen wat komt

Laten gaan wat gaat

Zien wat overblijft”

~ Ramana Maharshi

Ik heb me zo welkom gevoeld en genoten van jullie zorgzaamheid. De fijne open gesprekken en het heerlijke eten! Het gevoel van ruimte wat de bergen geven laten me verder zien en doen beseffen dat alles wat in mijn leven gebeurt mijn eigen creatie is.

“This world is a mountain

What we do is a shout

The echo comes back to us”

~ Rumi

Deze week vlogen helikopters over om met water de brandende berg te blussen en schalde Portugese Fado uit een luidspreker door de vallei. Maar genoeg over mijn echo 😊

Jullie leven je droom en ik vind het ongelooflijk knap wat jullie zo snel gerealiseerd hebben. En je bent nooit klaar! Dank voor deze heerlijke tijd. Geniet, creëer en ik hoop dat we elkaar snel weer zien.

Joris

Lieve Karina en Henri,
Eindelijk is het 30 april. Ik keek er erg naar uit om jullie te zien. En wat was het prachtig allemaal, maar bovenal jullie warme welkom. Wat is er een hoop werk verzet, geweldig. Ik heb een prachtige tijd gehad, dat begon al s’ morgens bij het ontbijt. Heerlijk in één woord. Mijn dank daarvoor en heel veel liefde. Jullie zijn kanjers.

Tilly

Zondag 28 augustus 2022….ik moest even de datum weer opzoeken, echt vakantie. Want, lieve Karina en Henri, wat hebben we genoten deze 6 nachten en 7 dagen. Zeer verrassend (net als de zondagmorgen muziek, die luid schalt vanaf 8 uur 🙂 ) en ook zeker soms wat spannend. We hebben vele wegen bereden hier in de buurt. Jullie hebben ons een thuisgevoel gegeven. Hele fijne gesprekken samen en mooie tips om te bezoeken. En over het leven gedeeld <3 

Jullie prachtige plek met al de terrassen en het vele groen en fruit. Nog niet eens alles gezien. Maar het was dan ook wat warm. Strand, Sushi, bosbranden, zonsondergang, die trap, de waterstaptreden, droogte, jullie eigen witte wijn, rust, de harde wind tussen 17 en 19, het uur tijdsverschil met Holland, het uitkijkpunt bereiken s’ morgens vroeg…..het was héérlijk en goed.

Jos zei vanmorgen nog, “ik ben écht uitgerust”. Heel fijn te horen. Nou, een zaadje voor een mooi plan is geplant. Benieuwd wanneer ik hier weer mag zijn. Graag tot gauw, tot ziens, dikke zoen. Trudie & Jos

Trudie & Jos

Mijn vakantie was in het ‘droomhuisje’ met uitzicht over de bergen met een zachte bries. Wij genieten altijd van de liefde van Karina en de grappige momenten met Henri. Ik ben voor de eerste keer naar een Vegetarisch restaurant met jullie gegaan. Het was lekker maar ik ga het niet meer doen haha… Het was gezellig en vooral op de top van Senhora da Graça. Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten. Met alle liefde van mij, Sedra

Sedra

Mijn Nederlands is niet zo goed. Ik ben nu aan het schrijven en ik ben erg blij, want dit is de eerste vakantie voor mij en mijn gezin die we hier zijn begonnen in het kleine blauwe huisje vol warmte en liefdevol gemaakt om gasten en bezoekers te ontvangen. We brachten 8 dagen vol activiteiten door. We kwamen hier en droegen veel zorgen en opgehoopte vermoeidheid op onze schouders. Die vervingen voor positieve energie vanuit de natuur. Heel erg bedankt Henri & Karina, jullie zijn echt onze familie, Moaz

Moaz

Het verhaal van de bouw

Het leven hangt aan elkaar van verhalen. Wij zijn fans van de oude verhalenvertellers. Daarin kun je het echte leven voelen. Het verhaal van de bouw was op z’n minst leuk genoeg om met je te delen. Zoals je misschien hebt vernomen, was de beslissing om naar Portugal in 1 middag genomen. Voor die middag waren we niet bezig met plannen om Nederland te verlaten. De wereldwijde verandering was net een half jaar in gang gezet. Wij hadden toen geen idee dat het jaren zou gaan duren dus begonnen we met veel enthousiasme aan onze reis. Midden in een volledige lockdown en de taal niet sprekend. Je zou kunnen zeggen dat het niet slim was maar aangezien we ‘geroepen’ werden, was er geen moment van twijfel. Wat we door die snelle beslissing wel tegenkwamen waren gesloten winkels en lockdowns. Alle bestellingen moesten online. Een echte vuurdoop, dat was het wel. Maar ook zo enorm bijzonder en verrassend. Zo ontvingen we de onderdelen voor ‘MuSiZaYu’ ruim twee maanden later dan aangekondigd en inmiddels volop zomer met 33 graden. Met een plank of 3 tegelijk liepen we langs de weg om vervolgens een steil pad naar het 3e terras te gaan waar ‘MuSiZaYu’ gebouwd zou worden. Zwetend maar met mega veel plezier gingen we zo iedere dag naar de werkplaats. De eerste gast ontvingen we in december 2021 toen de buitenmuren stonden en de vloer was gelegd. Gelukkig was deze gast ook gelijk bouwhulp die tijdens zijn verblijf samen met Henri de badkamer heeft gemaakt. 1 juli 2022 werd ‘MuSiZaYu’ echt ingewijd en daarna zaten we de hele zomer vol. We hebben ervaren dat een huisje bouwen, hoe klein ook, ons veel heeft geleerd. We kunnen zeggen dat het met bloed (ja we sloegen wel eens op onze duim), zweet en tranen (van vreugde) ‘MuSiZaYu’ tot leven hebben gebracht.
En nu ga jij er misschien wel van genieten. 

 • Bouw 3
 • Bouw 2
 • Bouw 1

Ben je er aan toe om er even helemaal uit te zijn?

Wat kost een week in ‘MuSiZaYu’?

 • Wij verhuren ‘MuSiZaYu’ per week. In overleg zijn altijd extra nachten bij te boeken.

 • Laagseizoen € 295,–. Evt. extra nachten € 50,- p.n. (laagseizoen 16 september – 30 juni)

 • Hoogseizoen € 395,–. Evt. extra nachten € 66,- p.n. (hoogseizoen 1 juli – 15 september)

 • Auto Verhuur op de luchthaven is mogelijk. 

 • Auto huren in de buurt is ook mogelijk. (Graag vooraf aangeven zodat we kunnen checken of er een auto beschikbaar is)

 • Halen en brengen naar luchthaven Porto is ook mogelijk voor € 80,–

 • Schoonmaakkosten € 15,–

 • Na reservering ontvang je een factuur.
  Na betaling is de boeking definitief. Bij annulering: Tot 4 weken voor de afgesproken datum retournering betaling minus € 75,–.
  Daarna is restitutie niet meer mogelijk. 

Heb je vragen? Mail naar musizayu@close2nature.nl

Het is ook mogelijk om gedurende je verblijf losse sessies te boeken bij Karina

 • Nieuwe Realiteit Kaartlegging van anderhalf uur. € 125,–. (Na afloop ontvang je de geluidsopname.) Tijdens het verblijf 20% korting 

 • Persoonlijke sessie met Encaustic Art tekening. Na afloop ontvang je een geluidsopname. € 125,–. Tijdens het verblijf 20% korting 

 • EQ Healing sessie van anderhalf uur gecombineerd met Encaustic Art tekening. € 150,–. Tijdens het verblijf 20% korting 

 • Body Drum release sessie van anderhalf uur. € 150,-. Tijdens verblijf 20% korting

Kijk voor meer informatie over de verschillende sessies bij www.karinastelloo.nl 

Of wil je een volledig verzorgde Art & Awareness retraite?

Wil je weten wat er allemaal te zien is in de omgeving van ‘MuSiZaYu’?
Klik dan op onderstaande button.