Seksueel misbruik en mijn innerlijke kracht

Ik moet zeggen dat ik het best spannend vind om dit te delen in een blog. Oude overtuigingen steken tijdens het schrijven met momenten de kop op. Dat stemmetje dat zegt dat ik dit maar beter niet kan delen, om mensen niet te duperen die een rol hebben gespeeld in mijn jeugd. Maar het gaat ook niet over de anderen maar over mij en misschien ook wel over jou. Dus juist nu, in deze tijd. De tijd dat er steeds meer naar buiten komt, dat steeds meer mensen zichzelf mogen laten zien. Een tijd waarin ik veel nieuwe inzichten mocht ontvangen over hoe ik mijn levenspad beleef. Juist nu voel ik dat ik dit kan en mag delen. De oude Mayagroet “In Lak’ech”, is de laatste tijd, meer dan ooit voor mij gaan leven. Het betekent: “Ik ben een andere Jij”. Ik mag mijzelf laten zien, met al mijn talenten en mijn kwetsbaarheden. Het is niet meer nodig om iets te verbergen. Niet voor mij en ook niet voor jou. In mijn dagelijks leven spreek ik erover als het zich aandient. Ik verzwijg het niet maar voel ook geen behoefte om het er uitvoerig over te hebben. Tenslotte is alles al gezegd, gevoeld en doorleefd. De pijn is weg. Ik voel me geen slachtoffer meer van de situatie. Maar om er nu een blog over te schrijven, wat zou daar de meerwaarde van zijn? Wat zou het jou, als lezer, kunnen brengen? Dat is nu precies de reden dat ik het deel. Mijn wens is dat mijn openheid jou, of je nu wel of niet te maken hebt gehad met seksueel misbruik, nieuwe inzichten kan geven. Dat je je gaat realiseren dat het je laten meevoeren op ogenschijnlijke toevallige gebeurtenissen je in een soort Quantum Leap kunnen brengen. Dat heeft het mij de afgelopen jaren gebracht.
Een Quantum Leap is een transformatieproces. Dit transformatieproces gebeurt door een stapsgewijs inzicht en door Bewustzijn te brengen naar blokkades zodat een Quantum Leap ontstaat naar een juiste waarneming. (bron: superbrein.nl)

Ik realiseerde me dit niet toen ik er midden in zat. Toen noemde ik het een rollercoaster. Om in die tijd het oog van de storm op te zoeken vond ik niet makkelijk. En nu, als ik terugkijk, naar waar het allemaal begon, dan zie ik het als een locomotief die heel langzaam op gang kwam en die vervolgens aan een hogesnelheidstrein werd gekoppeld. Die koppeling vond plaats toen ik me serieus ging verdiepen in de oude wijsheid van de Maya’s. In het verleden had ik al interesse in de Tzolkin maar snapte ik er toen niet veel van. Nu ik de Leerweg “Coachen met de Tzolkin” volg vallen de puzzelstukjes in elkaar.

Wonderbaarlijk

Het is zelfs zo wonderbaarlijk snel gegaan dat er dagen waren dat ik mezelf nauwelijks kon bijhouden. Om over mijn omgeving maar niet te spreken. Op die momenten zou het makkelijk zijn geweest om het vertrouwen te verliezen maar de onderstroom van het oervertrouwen bleef. Ik voelde dat ik op de juiste weg was. Het was ook spannend, vooral omdat ik dacht dat ik geen blokkades meer had die gelinked waren aan het seksueel misbruik. Rationeel had ik het al jaren geleden losgelaten, had ik de personen die me deze ervaring hebben gegeven allang vergeven. Maar mijn lichaam droeg alle waarheid in zich en gaf die aan mij terug. Ik bleek wel degelijk nog boos te zijn en onbewust stond ik mijzelf vaak niet toe om waarlijk vanuit mijn hart te genieten.
Toch was ik altijd vrolijk en positief en greep elke uitdaging aan om mezelf te vernieuwen. Maar onbewust had ik blijkbaar toch lang het gevoel dat mijn jeugd mij was afgenomen.
Het laatste ontbrekende stukje waardoor ik echt helemaal vrij kon zijn werd mij aangereikt door mijn verbinding met de Tzolkin want daardoor kwamen precies de juiste mensen op het juiste moment op mijn pad. En zo ging de rollercoaster vóór mij werken in plaats van tegen mij.

Toen ik besefte dat ik iets zeer essentieels aan het helen was, wist ik intuïtief dat er geen weg terug meer was. Dat het nu of nooit was en zo ben ik er vol ingestapt.

Hoe heb ik dat gedaan?

• Bij elk gevoel van weerstand ging ik onderzoeken waar het vandaan kwam
• Bij elke irritatie hield ik mij stil en schreef het op. Ik ondernam geen actie
• Bij elke gebeurtenis die plotseling een andere wending kreeg voelde ik vertrouwen en ging ik met de stroom mee
• Elk signaal van mijn lichaam onderzocht ik
• Bij elke emotie ging ik voelen, waar komt dit vandaan? Wanneer heb ik dit eerder zo beleefd en vooral stelde ik de volgende vraag aan mezelf; Is het waar?

En zo kwam ik erachter

• dat veel van mijn gedachten niet waar waren
• dat ik regelmatig iets oppikte van gebeurtenissen uit het verleden
• dat de personen die mij irriteerden mijn leermeesters waren
• dat ik weer ten diepste mocht gaan vertrouwen
• dat ik een uniek kind van de schepping ben
• dat ik kan creëren
• dat ik mag spelen en genieten

Bij wie zocht ik hulp?

• Bij mijn man, door me open te stellen en het volledig met hem te delen.
• Bij Marja, een trainer bij de Leerweg. Ze was oprecht in mij geïnteresseerd en nodigde me uit om mijn belevingen met haar te delen. Dat delen was enorm helend. Ze dook altijd op als ik het nodig had en hielp me de vertaalslag te leggen naar de Tzolkin.
• Toen ik begon te begrijpen dat ik in een transformatieproces zat, merkte ik dat mijn lichaam fysiek iets nodig had om te helen. Ik besloot om naar Annemiek te gaan die mij op een zeer liefdevolle manier, door middel van helende massages, weer in contact bracht met de wijsheid van mijn lichaam
• Ik bezocht Carla, een natuurkundig kinesiologe in Leeuwarden. Ze hielp me met de fysieke klachten die zich hadden laten zien door de jaren heen. Zo besefte ik dat mijn lichaam mij al veel langer signalen gaf die ik niet had opgemerkt.
• Ik ging hardlopen, fietsen, wandelen, in de tuin werken. Alles om zoveel mogelijk contact met de aarde te maken zodat ik vooral geaard kon blijven

Er zit iets groots in jou

Herken je die woorden? Ik hoor het mijn cliënten vaak zeggen: “Er zit iets groots in mij maar ik kom er niet bij”. Vrouwen zijn door de eeuwen heen zo onderdrukt dat we bijna zijn vergeten dat we een enorme power bezitten maar ergens diep van binnen weten we het nog wel. Dat we veel krachtiger zijn dan we denken. Dat we vooral als we deze krachten bundelen bergen kunnen verzetten. Moeten we daarvoor strijden? Nee, naar mijn idee niet. Gewoon de roep van je lichaam en je ziel volgen. Voor mij persoonlijk heeft het bestuderen, het ervaren en het delen van de kennis die ik opdeed uit de Tzolkin daar een enorme bijdrage aan geleverd. Ik besefte dat ik goud in handen had.
Ik was verrast: Ik kon mijzelf helen! En ik gaf mezelf toestemming alle hulp vanuit mijn omgeving te ontvangen en zo kwamen bijzondere mensen op mijn pad en weer anderen verlieten mijn pad. Dit alles om mij mijn eigen ervaring te laten beleven en zonder dat zij het zelf in de gaten hadden. En nu ervaar ik die grootsheid. Een grootsheid die niets te maken heeft met het ego maar de reikwijdte van mijn ziel. Kun jij dat ook voelen? Dat je groter bent dan het lichaam waar je in zit? Dat je signalen krijgt zodat je dichter bij je eigen kernkracht komt? Negeer die signalen niet. Het zijn je boodschappers.

De godin in jou en mij

Terwijl ik deze blog schreef, kwamen er tranen. Tranen van vreugde en dankbaarheid, tranen van verlossing. Ik nam even afstand en liep naar mijn man die in de tuin aan het werk was en zeg; “schat? wil je me even vasthouden?” Het was een bevrijding om dit te vragen. Het was fijn om zijn armen om me heen te voelen. “Het zijn geen tranen van verdriet hoor schat”, zeg ik, “maar van dankbaarheid”. Dankbaarheid naar mezelf dat ik het ben aangegaan, dankbaar voor hem, dat hij er was om te zorgen voor een veilige bedding en deze tranen waren er voor alle vrouwen in de wereld. Want als alle vrouwen, en dat zijn er nogal wat, die op welke wijze ook te maken hebben gehad met seksueel misbruik, zichzelf zouden toestaan om naar de oerkreten van hun lichaam en ziel te luisteren zoals ik de laatste jaren heb gedaan, dan wordt het een feest op aarde. “De hemel op aarde” zeg ik glimlachend.
Mijn man is op wonderbaarlijke wijze mijn leven binnengewandeld. We helpen elkaar helen. Stap voor stap laat ik hem toe in mijn wonderlijke binnenwereld. We drinken samen zwijgend nog een kop thee. Wat een bijzondere dag vandaag, denk ik. Natuurlijk een Rode-Maan-dag. Dan is het logisch dat ik water mag laten stromen om te helen. Ik kijk op het label van mijn kop met Yogi Tea en weer verschijnt er een glimlach. Er staat:

The moment you value yourself, the whole world values you

Door dit met jou te delen voel ik de kracht van alle gebeurtenissen uit het verleden.
Met deze blog open ik een nieuw hoofdstuk en dat is dat ik jou, als je het kunt toelaten, mag helpen in dat proces. Het heeft wat jaren geduurd. Van slachtoffer naar geheeld worden. Nu voel ik me geheeld en mag ik een ander, misschien jou, een stukje verder op weg helpen. Ik heb deze gebeurtenissen niet voor niets meegemaakt. Zonder dat het nodig is om in detail te treden, mag ik zeggen dat ik ervaringsdeskundig ben en mijn vrienden zijn de tekeningen en de Tzolkin. Wat een rijkdom.

Wat heeft het mij gebracht?

Een enorm respect voor mijzelf als vrouw in alle facetten. Ik heb het allemaal goed gedaan en alle ervaringen brachten mij dichter bij mezelf. De wijze waarop ik coach of training geef heeft daardoor nog meer diepgang gekregen.
Ik realiseerde het mij vaak niet, maar deze verhalen uit het verleden hebben me geholpen om mijzelf te her-ont-dekken.
Ze geven me de kracht om door te gaan en in mezelf te geloven. Dat kun jij ook. Dat heeft zelfs niets met seksueel misbruik te maken. Elke ervaring geeft je inzichten ook al kun je dat nu nog niet zien of voelen.

Misschien is mijn verhaal herkenbaar voor jou. Voor jezelf of van iemand uit je directe omgeving. Hoe dan ook, je bent niet alleen. Je hebt mijn verhaal gelezen en het is niet nodig om in detail te treden. Waarschijnlijk kun je voelen waar ik het over heb. Ik heb gekeken naar mijn mogelijkheden in mijn leven. Dat was niet altijd makkelijk en soms nam ik verkeerde beslissingen, althans dat dacht ik toen. Maar alles is goed zoals het is. Ik heb nergens spijt van en ik eer alle stappen die ik heb gezet. Dat kun jij ook. Jij kunt je eigen kracht werkelijk ont-dekken.

Ik nodig je uit

Als jij, je ook maar een beetje aangesproken voelt door wat ik schrijf, neem dan de stap. Doe dat in de eerste plaats voor jezelf en vervolgens voor alle andere vrouwen in de wereld.

In Lak’ech ~ In ben een andere Jij

In Lak'ech WM