De wereld in je computer

De wereld in je computer

Je staat op. Maakt je klaar voor de dag. Tot dat moment ben je alleen of met de mensen waar je mee woont. Dan komt het moment dat je je mobiele telefoon oppakt, je computer aan zet of je laptop openklapt.
Vanaf dat moment stap je in een andere wereld. Een droomwereld zou je het kunnen noemen. Of is het een bestaande realiteit? Je leest je mail, opent Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn…. De verhalen en belevenissen stromen bij je binnen. Mensen die je nog nooit hebt ontmoet zijn je vrienden.
Is het werkelijk waar? Zijn het vrienden of projecties van jezelf? Kijk je naar berichten die spiegelen wat je verlangt? Of naar berichten die bevestigen hoe je leeft? Zie je wat je absoluut niet wilt? Sterken de berichten of plaatjes je of maken ze je onzeker of boos?

Wat je ziet geeft informatie. Informatie over hoe je zelf in het leven staat. Het is een zelfgecreëerde realiteit waar je naar kijkt. Jij bepaalt wat je ziet, welke vrienden je toelaat. Wie of wat jou mag inspireren.

Social media geeft ons de mogelijkheid om steeds in een andere realiteit te stappen. Een andere wereld. Heel interessant is het om te ervaren dat die wereld per seconde kan veranderen. Je klikt ergens op en hup, je bent in een totaal andere energie. Het is zelfs mogelijk dat je dat in je lichaam voelt. Je hart zou sneller kunnen gaan kloppen, je handen kunnen klam worden, rillingen over je rug of tintelingen op je kruin. Zo is het voor jou maar ook voor de ander. Het kan zijn dat je elkaar ergens in dat veld ontmoeten.
Dit alles creëeren we zelf. Niemand anders kan dezelfde beleving hebben zoals jij deze op dat specifieke moment hebt. Is dat niet geweldig om te realiseren?
Wij bepalen onze eigen realiteit. We beslissen of we ons laten informeren door de krant, het NOS journaal of door social media of onze eigen ingevingen. Ik vind dat geweldig.
Het kan enorm verwarrend zijn om in deze tijd te leven want niets is meer waar en tegelijkertijd is alles waar wat je ziet want jij ziet het en dus is het waar.
Is het niet bijzonder dat we nu kunnen ervaren hoe mooi, ingenieus en perfect het leven in elkaar zit? Er zijn voor elk onderwerp net zoveel mensen voor als er mensen tegen zijn. Dat alleen al geeft ons veel informatie. Mijns inziens kunnen we maar 1 ding echt doen.

Totaal afgaan op je eigen gevoel en kennis

Of dat juist of niet juist is dat zal een ervaring zijn. Een ervaring die je vooraf zelf hebt gekozen om te beleven. Dit is de tijd dat je de kans hebt om volledige autoriteit te nemen over wat er zich in je leven afspeelt. Dit is het moment. Het gouden moment. Door alle wirwar om je heen, alle voors en tegens, alle wetenschappelijke bewijzen, waar al dan niet mee gerommeld is, alle meningen en ervaringen van anderen; dit is een tijd dat je volledig wordt terug geworpen op jezelf.

Alleen jij

Want alleen jij weet welke weg je wilt volgen. Alleen jij weet welke ervaringen je wilt opdoen. Alleen jij kunt een bepaalde richting kiezen of welke keuze dan ook maken. Alleen jij! Niemand is verantwoordelijk voor onze belevingen. We creëren alles zelf.

Een kwestie van gewaar Zijn

Gewaar zijn wat je ziet, hoe je leeft, wie je (FB) vrienden zijn, wat je verwachtingen of verlangens zijn. Ben je blij met wat je ziet? Dan verander je niets. Ben je niet blij of zelfs angstig? Zet dan een nieuwe stap. Al is het maar een kleine. Maak je los van oude patronen, laat mensen of situaties los die niet meer passen bij de nieuwe jij. Leef of creëer het leven waar je blij van wordt.

De wereld in en buiten je computer is jouw wereld.

Jij bepaalt.