Vannacht was weer zo’n nacht. Eigenlijk de afgelopen drie nachten. En gisteren tijdens mijn meditatie kreeg ik ook al een duidelijke aanwijzing. Dus vandaag maak ik tijd om de aanreikingen op papier te zetten. Sinds ik vorig jaar intuïtieve tekeningen ben gaan maken is er zoveel veranderd dat ik een soort van flow terecht kwam. Het ging allemaal razendsnel nadat ik besloot om alle signalen die ik ontving te gaan volgen. Zowel privé als zakelijk stond alles op zijn kop. Gek genoeg voelde ik geen angst. Ik ging met de flow mee. Ik geloofde geen moment dat ik op de verkeerde weg zat. Natuurlijk waren er mensen in mijn omgeving die dachten en soms ook zeiden, wat gaat ze in godsnaam doen. Ik voelde me dan even onzeker maar volgde toch echt die ingeving en de aanwijzingen die ik aangereikt had gekregen. Zo’n vlammende drive maar dan puur vanuit rust. Dat had ik nog nooit eerder ervaren. Ik was gewend om mijn focus op iets te richten en er dan volop voor te gaan. Vooral positief blijven en richten op het einddoel. Later kwam ik erachter dat ik zelf niet echt geloofde dat ik het einddoel zou halen. Alle anderen wel maar ik niet. Maar zo troostte ik mijzelf, het was beter te starten en halverwege te eindigen dan helemaal niets doen. Onbewust richtte ik me dus meer op mijn tussendoelen dan op mijn einddoel. De dromen die ik werkelijk, diep van binnen had, durfde ik niet voor te gaan. Ik werkte keihard en putte mijn lichaam letterlijk uit. Regelmatig negeerde alle de intuïtieve ingevingen.

Tot vorig jaar. Ik gooide het roer totaal om en ging tekenen. Hoe meer ik tekende hoe dichter ik bij mijn kern kwam. Mijn zielsverlangen. Er gebeurde mooie dingen. Ik ging tekenen op aanvraag en kon andere mensen vertellen wat ik zag of voelde tijdens het tekenen. Het was soms niet te geloven hoe geraakt mensen waren en hoe ze vervolgens kleine stapjes zetten om iets in hun leven veranderen. Van het één kwam het ander. Ik ging workshops geven en Teambuildings in bedrijven. Er was alleen één ding waar ik nog een drempel bij voelde. Ik kreeg het advies om op beurzen te gaan staan. En dan met name paranormale beurzen. Ik dacht: O nee! Dat is niets voor mij.

De afgelopen maanden zijn we druk geweest met de verbouw van ons huis en daardoor ging ik niet meer mee met mijn eigen flow. Ik had geen rustige plek meer om te werken. Ik vond dat niet erg want ik was in de veronderstelling dat het maar tijdelijk was. Maar er zaten wat dingen tegen waardoor de einddatum van de verbouwing opschoof. Ik ging op de automatische piloot, wat ik overigens heel goed kan want dat was mijn oude patroon. Toch was die flow zoals ik het eerder had ervaren een beetje weg. Een paar weken geleden werd er tegen me gezegd: toen jij met je flow meeging kreeg je allemaal kadootjes. Ik dacht erover na en kwam tot de conclusie dat dat inderdaad zo was. Ik kreeg ook wat lichamelijke klachten. Nog een teken dat ik iets moest veranderen. Ik heb me teruggetrokken en ben gaan lezen, gaan mediteren en vooral de synchroniciteit weer opmerken. Bewust leven, bewust handelen, bewust eten, bewust praten, bewust luisteren. En….ik nam de beslissing om me op mijn specialiteit te focussen. Me niet meer door dat innerlijke stemmetje af te laten leiden dat me vertelde dat ik dan toch echt wel veel te zweverig zou zijn. Ik ging weer dingen loslaten. Haalde een hele rij met activiteiten van mijn site die me eerder houvast gaven maar me nu juist belemmerden om verder te groeien.

En toen was ie er weer: De flow. Zo heerlijk om de laatste weken weer te merken dat het echt zo werkt. Loslaten wat niet meer dient. Open staan voor het nieuwe. Mijn angst was dat misschien bedrijven mij misschien niet serieus zouden nemen als ik niet een kant en klare pitch klaar zou hebben over mezelf als Lifecoach. Nu is dat totaal anders. Ik voel juist dat ik bedrijven veel meer te bieden heb, juist door mijzelf te zijn. Juist door mijn oprechte interesse in mensen. Juist door mijzelf niet boven anderen te willen plaatsen maar in nederigheid de ander een stukje te begeleiden op hun ontdekkingsreis in dit leven.

Het is al enige tijd geleden dat ik een blog heb geschreven en soms denk ik wel eens dat ik het vaker zou “moeten” doen. Maar ook dat heb ik losgelaten. Ik volg, ook hierin, puur mijn gevoel.

Ik heb er ook een tekening bij gemaakt. Hij heet ‘Slow Down’ en natuurlijk ziet iedereen iets anders in de tekening maar de boodschap die ik graag wil delen is. Blijf bij je kern. Alles om je heen schreeuwt om aandacht en zeker in deze hectische tijd waarin we enorm veel aangereikt krijgen via social media. In de details van de tekening is veel te zien maar waar voornamelijk mijn aandacht naartoe ging is het uitgeputte elfje, links onder in de hoek. Deze staat symbool voor het feit dat er vanuit je ziel heel veel aanreikingen worden gegeven maar dat er maar zo weinig mensen echt willen luisteren en daar vervolgens naar te handelen. De energie van de kern van de tekening zegt: “In je kern zit je natuur, je passie, je stilte”. Daar mogen we allemaal naar toe en vanuit de stilte ontstaat het. Ik wens je een goede reis naar binnen ; )