Jamain

Hier en nu

Vandaag werd ik enorm geraakt en dat wil ik graag met jullie delen. Ik voelde al een tijdje geen inspiratie om een blog te schrijven. De woorden kwamen maar niet. En omdat ik niet geforceerd wil schrijven, schreef ik niets. Maar nu, nu moet het er echt uit. En dat komt door een foto van de zoon van een vriendin. Dat was de trigger. Ik scrollde door mijn tijdlijn op Facebook en zag de foto van Jamain. Tranen biggelden over mijn wangen. Niet van verdriet maar van geraaktheid. Wat een serene energie, wat een wijze blik. Een aantal maanden geleden, toen Jamain nog in de buik van zijn moeder zat, mocht ik een tekening voor hem maken. Tijdens het tekenen werd ik al overweldigd door een sensatie. Een gevoel van kracht, wijsheid en liefde stroomde op papier.
Ik ben zelf steeds weer verbaasd over wat er mag ontstaan als ik mijn boutje over het papier laat glijden. Steeds weer kwam het woord keizerlijk in mijn gedachten. Het was een plezier om de tekening te maken en voordat Jamain geboren was heb ik de tekening aan zijn ouders kunnen geven. Toch voel ik soms onzekerheid over dat wat ik voel. De vraag: “klopt het wel wat ik voel en zie”, komt wel eens in mij op. Soms is het dieper kunnen verbinden met een tekening ook wel lastig. Dat wat ik zie en voel, dat voelt de ander niet altijd. Om dan goed te blijven meesurfen op dat gevoel is essentieel, om een mooie boodschap te kunnen overbrengen.
Maar nu over Jamain. Het zien van zijn foto bracht me direct de bevestiging. Ook nu, tijdens het kijken naar zijn foto, voelde ik exact dezelfde energie als die ik heb ervaren tijdens het tekenen. Zo dankbaar voelt dat. Ik wist tijdens het tekenen dat deze lieve kleine schat een boodschap kwam brengen aan de mensen in zijn omgeving en misschien zelfs ver daarbuiten.

Jamain representatief voor hier en nu

En zo is Jamain representatief voor vele andere bijzondere kinderen die in deze tijd worden geboren. Geraakt worden door een bepaalde blik in iemands ogen, door een niet uitgesproken woord, een onzichtbaar uitgestoken hand. Dat is wat er dagelijks in ieders leven gebeurt. Alleen is het niet door iedereen te voelen. Leven in het moment. Leven met dat wat zich werkelijk aandient, hoe doe je dat eigenlijk? De ouders van Jamain hebben tijdens de zwangerschap ervaren hoe dat is. Leven van dag tot dag. Jamain wilde veel te snel de wereld gaan verkennen maar dat was nog niet veilig en daardoor moest zijn moeder wekenlang verplicht bedrust houden. Elke dag erbij was er één. Dat was niet altijd makkelijk want ze had graag willen genieten van het inrichten van de babykamer. De hele uitzet heeft ze via internet gekocht. Door die bedrust was ze verplicht om in het moment te leven. Wondermooi gelukt mag ik wel zeggen.

Hier en nu en de Tzolk’in

Tzolkin-kalende

Vandaag las ik een vertaling van Aluna Joy Jax’cin over centrumdagen
Op 28 februari zijn we aangekomen bij de zevende rij van de Tzolk’in, de mystieke kolom in het midden van de kalender. De 20 centrumdagen.

De Maya Kalender weerspiegelt een scheiding tussen de toekomst en het verleden. Kerndagen zijn als een heilige pelgrimstocht langs je chakra’s over een 20-daagse periode.

Wat de Maya Astrologie over de Kerndagen zegt: Kerndagen zijn de 20 Zonnen in het centrum, de 7de zuil, van de heilige kalender. Dit is waar geschiedenis en toekomst elkaar ontmoeten. Het is het NU van de Tzolk’in, een plaats tussen wat geweest is en wat zal komen. Deze 20-dagen cyclus stelt de ruggengraat van de gehele kalender van 260 dagen voor. Deze 7de zuil van 13 zuilen stelt ook onze ruggengraat en chakra’s voor.

De enige manier om de kerndagen te omschrijven is het woord intens. Deze dagen leren ons hoe we in het heden moeten leven. Er is geen tijd voor het verleden en geen tijd voor de toekomst. Vooruitgang kan voor sommigen moeilijk zijn. Het kan zijn dat we de weerstand voor de toekomstige energieën die onmiddellijk na deze 20-dagen cyclus komen, uit de weg moeten ruimen. We kunnen ondervinden dat we de dingen, waarvan we dachten dat we ze vroeger begrepen, heroverwegen. Als we weerstand bieden om hier, nu, te Zijn, zullen we uitdagingen ervaren. De dingen kunnen verwarrend worden omdat we handelen vanuit een gelijktijdig vermengen van het heden en het verleden. Als we met de stroom mee gaan kunnen we ons persoonlijk proces versnellen.

Centrumdagen zijn dagen die precies
in het midden van de Tzolkin liggen,
de ruggengraat van de cyclus;
op deze dagen wordt je energetisch getest
of je in het hier en nu leeft.
Ervaar je deze periode als “licht’
dan weet je dat je op de goede weg bent.
Ervaar je ze echter als “moeizaam en zwaar’,
dan weet je dat je nog het een en ander te doen hebt…

Jamain

Jamain

Jamain is een echte vechter. Heeft er alles aan gedaan om hier Nu te mogen Zijn. Het voelt als kloppend dat hij bij deze lieve mensen is geboren. Een keizerlijk mannetje die ons allen met zijn uitstraling een boodschap van liefde komt brengen. Dank je wel Jamain dat je me toeliet.