Live to share

Als ik ’s morgens beneden kom dan heeft mijn lief altijd ergens, meestal op het aanrecht een label van de Yogi Tea voor me achter gelaten. Ik lag vanmorgen nog wat te mijmeren in bed en bedacht dat het me leuk leek om daar eens iets over te schrijven. Over hoe subtiel het uiten van liefde naar de ander kan zijn en hoe waardevol dat is. Ik heb al een tijdje geen blog geschreven en de frequentie van de nieuwsbrieven gaat ook omlaag. Simpelweg omdat ik daar geen tijd voor heb. Er is wel tijd maar dat zijn dan niet de momenten dat ik een blog zou kunnen schrijven. Alle marketingguru’s roepen dat je vooraf al tig onderwerpen klaar moet hebben liggen om met je publiek te delen maar bij mij werkt dat niet. Niet zo in ieder geval. Bij mij moet iets door me heen komen, mijmer ik erover, ga ik zitten en vloeit het zo mijn scherm op. Deze wijze past ook helemaal bij me. Authentiek en echt. Marketingtechnisch is dat andere misschien wel beter maar het past niet bij me. Schrijven over wat ik beleef vind ik wel heel leuk. Ik hou ervan om al schrijvend te analyseren. Als ik er langer dan een half uur over doe dan weet ik al dat de kracht eruit is. ‘Wil je dan niet dat de wereld weet wat je doet?’ vroeg laatst zo’n ‘guru’ aan me. Jazeker wel, dat is het niet. Ik zou het soms wel van de daken willen schreeuwen wat ik doe en hoe ongelooflijk bijzonder het is. Zeker na zo’n dag als gisteren. Na vier korte consulten die alle vier bijzonder waren en ik daarna dankbaar mijn rustmoment neem. En toch druist het tegen mijn hele Zijn in om alles geforceerd te doen.

Authenticiteit

Authenticiteit is mijn drijfveer. Steeds weer voelen wat me raakt en niets vooraf plannen. Niet helemaal niets natuurlijk. De reden dat ik nauwelijks toe kom aan een blog schrijven is mijn vol geplande agenda. Allemaal superleuk dat wel. De laatste tijd plan ik wel eerst mijn vrije dagen en dat zijn dan weer dagen dat ik het liefst buiten ben. Wandelen, fietsen of mountainbiken. Heerlijk! Op die momenten krijg ik de meest sublieme ideeën. De momenten dat ik kan sparren met mijn maatje. Hij hoeft niet eens zoveel te zeggen, zijn we achter gekomen. Al pratend ontvang ik mijn eigen antwoorden. Zo leer ik mezelf steeds beter kennen. Maar goed, vanmorgen kwam dat Yogi Tea labeltje in mijn hoofd en ik liep nog half slaapdronken naar bededen om het labeltje van deze dag te bekijken. Ik kom in de keuken, kijk op het aanrecht, geen label! Nou ja zeg, dat is apart. Elke dag een label en nu juist vandaag niet. Ik pak mijn telefoon en schrijf ‘vandaag geen spreuk?’Hij stuurt direct een smiley en zegt: ‘maar ik weet m nog wel. “Live to share” en hij ligt nu onder in de papierbak’. Het was de bevestiging dat ik mijn laptop open moest klappen om te gaan schrijven.

Live to inspire

Nu is het niet zo dat ik leef om te delen maar op dit moment klopte de boodschap. Ik ervaar meer dat ik leef om te inspireren en geïnspireerd te raken. Zo zie ik ook mijn bijzondere connectie met de wastekeningen. Ze inspireren me op heel veel verschillende manieren. Ik maak niet meer iedere dag een wastekening. Ik zie er wel tientallen per dag van anderen. Zelf heb ik niet meer de behoefte om dat elke dag te doen. Net zoals ik niet vaak een inzichtkaart kies. In het begin had ik veel te onderzoeken. Dat is nu niet meer nodig. Ik heb 100% vertrouwen in de uitkomst en zie elke dag de bewijzen om me heen van cursisten en cliënten. Ik moedig cursisten wel aan om dat te doen omdat het enorme inzichten geeft en ze zo hun intuïtie leren vertrouwen. Waarom wil ik dan inspireren zou je kunnen denken. Het leven is wonderlijk en ik ervaar elke dag op allerlei manieren hoe wonderlijk het werkelijk is. Door mijn belevingen te analyseren, te doorleven en te delen inspireer ik misschien ook jou wel op dit moment om het leven op die manier te beleven. Je te verwonderen, werkelijk te leven.

Authentiek zijn is voor mij belangrijk. Vooral de laatste jaren ben ik me daar zeer bewust van geworden. Dat is de reden dat ik niet vooraf allemaal blogs klaar heb liggen. Dat is niet wat bij me past. Ik zal ook niet om likes vragen voor mijn bedrijfspagina. Dat past ook niet bij me. Soms ervaar ik het weleens als lastig want ik ben op dit moment op zoek naar een goede bedrijfsadviseur die mij volgens dat principe kan adviseren. Helaas krijg ik vaak standaard adviezen hoe het werkt in het bedrijfsleven. Dat is nu juist wat ik niet wil en ook niet ondersteun. Als ik zo om me heen kijk dan willen we het allemaal anders. Daar past de huidige stijl van het bedrijfsleven niet meer in. Daar worden mensen vooral met ‘fear of loss’ gemanipuleerd en dat is niet wat ik wil. Ik wil niemand manipuleren. Ik wil de kern raken, iemand inspireren en aanmoedigen om hun eigen authenticiteit te ont-dekken.

 

Mijn lief bewaart meestal de labeltjes. Ze zitten in een grote pot die inmiddels stampvol zit. Vaak liggen ze op het aanrecht of op andere plekken waar ze echt ontdekt moeten worden. Hij heeft er zelfs een keer één op mijn schildersezel geplakt. Ik hou ervan. Wat zo’n label van Yogi Tea allemaal teweeg kan brengen zeg, zo op de vroege ochtend. ?